Vælg en side

Vi er gået ind i et nyt år, og det er altid spændende at følge hvordan urmoden udvikler sig. Vi har netop afsluttet et 2019, som dels har fortsat udviklingen med de minimalistiske ure der holder sig tæt på den stil som Daniel Wellington har haft stor succes med. Helt enkel urskive med logo.

Der er dog også en anden tendens som vinder frem. Genbrugsmaterialer bliver brugt som materiale til nye ure. Det danske mærke REC Watches har et godt stykke tid været first mover på denne front, men der er også kommet andre til.

Pilot ure eller reservedele fra gamle biler

Som nævn var REC Watches blandt de første til at anvende genbrugsmaterialer til fremstilling af ure. Der er dog et andet mærke, som har taget ideen til sig. Mærket RSC Watches fremstiller ure fra reservedele fra gamle ikoniske fly og urmodellerne har ligeledes navne fra flyene såsom Spitfire, Mustang og Strike Eagle.

Man kunne forestille sig at denne trend fortsætter i takt med at der i samfundet er kommet stor fokus på genbrug i forbindelse med klimadebatten.

Nye urmærker der kommer og går

De seneste par år har set starten på en række nye ur brands, som tilsyneladende forsøger at gentage Daniel Wellingtons opskrift på succes. Problemet har været, at Daniel Wellington er langt foran, og de mange nye mærker har samtidig skulle konkurrere indbyrdes om at blive det nye store hit.

Mærkerne har forsøgt at udskille sig lidt hver især. Eksempelvis ved at inkludere ekstra remme som nemt kan udskiftes, eller med safirglas til en fornuftig pris fremfor det mindre holdbare mineralglas.

Det har for mange ikke været den store succes, og visse af de nyere brands har været sat til salg i 2019. Det gælder eksempelvis Chris Copenhagen, Iver Denmark og Seeker Watches. Anderledes ser det ud med mærkerne Cluse og Nordgreen, som virker til at have fået lidt mere vind i sejlene.

Nordgreen har haft skarpt fokus på design og har haft en tidligere topdesigner indeover, og derudover er det gået ambitiøst til værks med markedsførringen. Derfor bliver Nordgreen ure spændende at følge i 2020. Cluse har mange ure i samme stil som Daniel Wellington, men bare til næsten kun den halve pris. Det er også noget forbrugerne sætter pris på.

Udsigter for urbranchen 2020

2020 vil sikkert se en fortsat kamp om at komme ind på markedet og blive den nye Daniel Wellington. Daniel Wellington forsøger selv i høj grad at fornye sig med sin nye serie af ure med urlænke: Iconic Link. Yderligere har DW lanceret et sortiment af ringe og armbånd.

Det mest spændende bliver, om vi snart kommer til at se en modreaktion mod minimalismen. Der bliver da altid solgt ure med et anderledes udtryk fra mærker som Jaguar, Gucci og Festina, men det er stadig de minimalistiske modeure, som tager de største salg. Lad os se om ikke der kommer bedre gang i udviklingen hos mærker der tænker anderledes.