Vælg en side

Har du en solid samling af flotte ure derhjemme og vil gerne være sikker på, at disse er ordentligt forsikret? Så læs med her, hvor du får en introduktion til forsikring af lige netop ure.

Er en almindelig indboforsikring nok?

De fleste af os har en ganske almindelig indboforsikring, som vi kan ty til efter for eksempel indbrud. Den dækker alle almindelige ejendele – herunder også smykker og ure – og derfor er det altså som udgangspunkt nok at have denne. Der er imidlertid den hage ved det, at en indboforsikring typisk kun dækker op til en vis beløbsgrænse, og det vil sige, at hvis du har mange dyrere ure, så kan du ikke vide dig sikker på, at du kan få erstattet dem, hvis de bliver stjålet. Det er naturligvis ærgerligt, hvis du har en god samling designerure, så det er bestemt værd at tage en snak med dit forsikringsselskab, når du begynder at investere i dyre ure. På den måde kan du én gang for alle finde ud af, om din indboforsikring er tilstrækkelig, eller om du skal have fat i en anden form for forsikring til dine ure.

Forsikringsselskaberne kigger på materiale

Har du fundet ud af, at din indboforsikring ikke er tilstrækkelig til at dække, hvis dine ure bliver stjålet, skal du naturligvis have udvidet din forsikring. Her skal du være opmærksom på, at forsikringsselskaberne som oftest kun går op i, hvad dit ur er lavet af og ikke tager så meget højde for prisen. Det er altså ikke urenes værdi, der er det afgørende, men derimod om det er lavet af stål eller af eksempelvis guld. Således vil ure i stål i hovedregel være dækket af en almindelig indboforsikring – forudsat at indbosummen er høj nok – hvorimod du typisk vil have brug for en form for tilkøbsforsikring, hvis du har ure i guld eller med ædelsten på. Du kan lære mere om indboforsikring og tilkøbsforsikringer på informeo. Har du eksempelvis et kostbart, antikt ur i stål, kan dette altså sagtens være dækket af din almindelige indboforsikring, hvorimod et relativt billigt ur fremstillet i guld ikke nødvendigvis vil være forsikret, ganske enkelt fordi det er fremstillet i et andet materiale.

Dækning ved skader

Det ovenstående gør sig gældende i forhold til, hvis ens ure bliver stjålet eller bliver ødelagt ved eksempelvis vandskader i huset. Er du bange for, at dine ure går i stykker, når du bruger dem, skal du derfor have fat i en helt anden form for forsikring. Indboforsikringen dækker nemlig ikke, hvis du eksempelvis falder og slår dit ur i stykker, og vil du være dækket i et sådant tilfælde, skal du altså have yderligere en forsikring. Det kan derfor kun anbefales, at du tager en snak med dit forsikringsselskab, hvis du vil være fuldkommen sikker på, at din dyrebare samling af ure er forsikret både ved tyveri, brand og skader. På den måde kan du roligt bruge dine ure, og desuden kan du så også få afklaret, om dine ure er omfattet af din almindelige indboforsikring eller ej.