Vælg en side

Det er som om en ny trend er på vej frem indenfor mode-urenes verden. Eller måske er det nærmere en generel trend indenfor bolig- og livsstilsdesign, som nu også har gjort sit indtog i urdesign, som i disse Daniel Wellington ure i Black Edition. Sort er blevet omdrejningspunktet for mange nye ure, og senest har Daniel Wellington, som er bedst kendt for enkle og moderigtige ure med hvid urskive og ellers super stilfulde designs, præsenteret en række af sine modeller i en hel ny ‘Black’ udgave. Fælles for disse ure er at urskiven er sort. Det er i sig selv en nyhed for Daniel Wellington, men også remmene er i de fleste tilfælde sorte, samtidig med at man har været tro mod de vanlige materialer, som altid har været primært læderremme og natoremme.

Den sorte trend og andre livsstilsprodukter

Det er dog langt fra kun ure, der lige her for tiden har givet farven sort et helt særligt fokus. Sort har altid været meget brugt indenfor møbler, men for ganske nyligt har en af de mest berømte danske møbelproducenter Carl Hansen lanceret en kampagne med fokus på rene sorte udgaver af deres mange kendte møbelklassikere som Skal-stolen, 7er-stolen, Oculus og mange flere. Sort rummer bare en tidsløshed og en stilsikkerhed som ikke lader sig fornægte.

Helt sorte ure eller med flotte og farverige kontraster

Der er ingen tvivl om at sort lige for tiden har en renæssance, som farven der kendetegner det stilfulde design. I denne renæssance er det dog også et kendetegn, at sort ofte kombineres med gyldne farvenuancer for at skabe en rigtigt spændende kontrast. Sort sammen med sølv eller metalfarve er ikke noget nyt. Det er dog en af de kombinationer der igen har vundet frem. Lidt mere dominerende er guldfarve sammen med sort. Vi er dog ikke nået til den nok allermest trendy sammensætning lige nu. Det drejer sig om rosaguld eller rose gold sammen med sort. Den kombination går bare igen, og det er en virkelig lækker kontrast der giver et meget lukseriøst udtryk. Nogle urmærker har særligt taget denne kombination til sig, og her tænker jeg især på et mærke som Jaguar. Jaguar ure ligger prismæssigt i mellemklassen, men til prisen får man også et ur i rigtigt god kvalitet. Typisk for mærket er også, at designet sjældent er helt klassisk. Der er næsten altid lidt kant på den ene eller anden måde, og nu kan vi altså også her se, at det er et mærker der går forrest indenfor urdesign.